20230520 Spelmansstämma på Gamlegård, Billinge

Vi går händelserna i förväg…igen!
Det är återigen dags för en spelmansstämma i hjärtat av Skåne. Gruppen Harpolirarna anordnade stämma tjugo år i följd. Därefter blev det ett uppehåll. För några år sedan togs traditionen upp på nytt. I det sammanhanget tillkom Billinge Spelmanslag och i samarbete med Skånes Spelmansförbund, stiftelsen Gamlegård och Billinge Byalag kommer ännu en spelmansstämma att äga rum!


Stiftelsen Gamlegård i Billinge: Spelmansstämma


Vi börjar kl. 12 uppe i Billinge kyrka med en kort gudstjänst med mycket musik. Harpolirarna och Billinge Spelmanslag spelar under gudstjänsten. Allspelet tar sin början i kyrkan. Spelande ”Højby kyrkogårdslåt” går vi ner till Gamlegård och fortsätter med allspelet. Därefter vidtar spel efter spellista. Dansbana finns. Vi hoppas att många från olika håll i Skåne (och resten av världen) skriver upp sig till spel och dans!


Förhoppningsvis är vädrets makter nådiga men det finns en del lokaler i beredskap. Billinge Byalag ordnar med eftermiddagsfika till självkostnadspris. Fika bjuds till alla spelmän tack vare bidrag från Skånes Spelmansförbund.
I hopp om att både stora och små skall finna glädje i arrangemanget!
Välkomna!
Allspelsnoter finns hos Harpolirarna och Billinge Spelmanslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.